Vegetarisk lasagne

 
 
Här kommer receptet på den vegetariska lasagnen som serverades på söndagens workshop.
 
Café Aroms vegetariska lasagne
6 portioner
 
Röd sås:
2 morötter
2 squash
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk olja
1 burk passerade tomater (400g)
1 dl vispgrädde/matlagningsgrädde
2 tsk salt
½ tsk socker
1 krm nymalen svartpeppar
blad från ½ kruka basilika
 
Fyllning:
250 g fryst bladspenat (tinad)
200 g fetaost
8-10 lasagneplattor
150 g riven ost att strö över
 
Gör såhär
 
Skala morötter och squash och skär dom i korta stavar. Skala lök och vitlök och hacka dem. Hacka även chilin fint. Fräs lök, vitlök och chili mjuk i olja. Tillsätt passerade tomater, grädde, morötter, squash, salt, socker och peppar. Låt allt puttra i ca 10 min. Tillsätt strimlade basilikablad.
 
Fördela 1/3 av den röda såsen i en ugnssäker form. Krama ur all vätska ur spenaten och strö över hälften av den och fetaosten i smulor. Täck med ett lager lasagneplattor. Varva med ett nytt lager röd sås, spenat, fetaost och lasagneplattor. Överst ett lager röd sås och riven ost. Gratinera i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter. Servera med en färsk sallad.
 
 
 

Kommentarer:

1 Joe:

:) Vad gott!!

2 elin stridh:

låter sjukt gott :)

3 Marie Bergman:

Mums =)

4 Fullblodsekologen:

Ja mums vad gott det låter!!!!! Fast så är jag matvrak från födseln, finns knappt inget i matväg jag inte tycker om. Ha det fint!

5 lena adolfsson:

Ändra stavningen på lasagne!

Svar: Fixat! ;)
Divya Spa

Kommentera här: