Sommargott

Har varit i gårdsbutiken och köpt svenska närproducerade jordgubbar och ett knippe sparris. Ikväll skall gubbarna avnjutas med en klick vispgrädde, det skall bli så j-kla gott!!
/Camia, Divya spa

Tankegång

Jag har varit och besökt Harplinge Kyrka, jag bestämde mig för att gå deras Tankegång.


Längs hela stigen finns det lite visdomsord för eftertanke och reflektion.Tankestenar, jag gillar att göra något symboliskt.Sagt och gjort, jag gjorde som det stod på tavlan. Jag valde ut en sten och samlade mina tankar......kastade sedan iväg stenen......och lät det tunga sjunka till botten och bevarade det ljusa.../Camia, Divya spa

Socker

Pelle Gästbloggar

Moder Natur har verkligen varit smart då hon skapade denna smaskiga energi bomb. För väldigt många djurarter, från insekter till stora däggdjur (därmed även människan) är socker oemotståndligt. Sötman lockar och det ger snabb energi i massor=överlevnad. För oss människor i västvärlden leder vår överkonsumtion av denna energi till hälsoproblem, som övervikt och diabetes.Färdig mat, smaksatt yoghurt, glass m.m innehåller oftast väldigt mycket socker för att vi skall lockas att köpa dessa produkter. Läsk är något som bör undvikas. Det är betydligt lättare att dricka stora mängder socker än att äta motsvarade mängd.Vill man minska i vikt så ska man först se över sitt sockerintag. Luras inte av att välja light-produkter, sötade med konstgjorda sötningsmedel, dessa är än värre.


/Pelle