Bantare - titta INTE hit!

För den här kakan är en riktig kaloribomb!

Efter en hel förmiddag av ogräsrensande, kände jag för att göra något gott till fikat. Hittade det här receptet på en Schweizerkaka.
Kaka med grädde & kiwi

Botten

100 g mandel
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 2/3 dl vetemjöl

Topping


300 g schweizernötchoklad
10 msk grädde
1 msk smör

Gör såhär

Sätt ugnen p 175 grader. Mal mandeln i matberedare eller stavmixer. Smält smöret i en kastrull och vispa ägg och socker pösigt och vitt.

Blanda ihop alla ingredienser till smeten och häll i en smörad form med löstagbar kant.
Grädda i ca 30 min tills den är gyllenbrun. Låt svalna.

Smält chokladen över ett vattenbad och blanda i grädden och smöret. Bred över tårtbotten och låt stelna i kylen.



/Camia, Divya spa