Sommargott

Har varit i gårdsbutiken och köpt svenska närproducerade jordgubbar och ett knippe sparris. Ikväll skall gubbarna avnjutas med en klick vispgrädde, det skall bli så j-kla gott!!




/Camia, Divya spa

Kommentarer:

1 Johanna Öberg:

fina bilder! mums:)

2 Queen of Kammebornia:

Jag säger bara HJÄLP vad gott!!!

3 Ulrika:

Jordgubbar! Inte mycket som slår den smaken o doften!

4 Johanna Öberg:

jordgubbar<3 :)

5 Linn:

Himmel vad gott! Jordgubbar och sparris är ju gott i sig, och är de dessutom svenska och pinfärska... Mmm!

6 Josefin L:

Nu några månader senare hamnade jag av en slump på just detta inlägg och kom genast att tänka på ett fantastiskt sommarsallad recept som innehåller jusr jordgubbar & sparris.
Håll till godo :)

Försommarsallad ca 4 port
ca 200g grön sparris
2-4 jordgubbar per person
ca ½ dl rostad flagad mandel, rostade melonkärnor eller rostade pinjenötter
SAMT ett extra förslag:
tunna bitar av
Sankta Maria, en mjuk krämig chevré från Heijtorps Gårdsmejeri
Vinägrett
2 msk balsamvinäger
4 msk olja, senapsolja, olivolja alternativt rapsolja
1 liten vitlöksklyfta
1/4 tsk salt
1 krm svartpeppar

Vispa ihop vinägrettsåsen. Och låt den stå och dra när sparrisen kokas.
Rosta mandel, melonkärnor eller pinjenötter i en torr panna, tills de fått en gyllenbrun färg.
Koka sparris:
Koka upp lättsaltat vatten (½tsk salt/l vatten) i en vid kastrull eller sparriskastrull.
Lägg i en nypa salt och eventuellt lite rivet citronskal.
När vattnet kokar lägger du i sparrisen och kokar den al dente. VIKTIGT!
Tag upp sparrisen och lägg den i iskallt vatten för att kylas ner ca 5-10 min.
Lyft upp sparrisen ur vattnet och låt den rinna av på en handduk.

Skär sparrisen 2-3 cm långa bitar.
Skär jordgubbarna i 2-4 bitar beroende på hur stora de är.

Lägg upp sparris och jordgubbar på en entré tallrik vispa upp och häll över vinägrettsåsen. Lägg på den rostade mandeln, melonkärnorna eller pinjenötter. Och eventuellt tunna bitar av osten Sankta Maria.

Svar: Mmm, lät hur gott som helst. Skall spara det här receptet och plocka fram det till nästa säsong. Tack
Divya Spa

Kommentera här: