Rensa ut det negativa

Alla intryck påverkar oss! Bra som dåliga. Det kan finnas saker runt oss, som får oss att bli nedstämda och oroliga utan att man är medveten om det. Personligen märker jag periodvis att jag inte vill se hemska filmer, kriminalserier eller läsa obehagliga böcker. Jag kan sluta mitt i en bok och känna att "nu räcker det", och så plockar jag fram en rolig romantisk chick lit bok.
 
 
Ett steg till att bli mer positiv är att dra ner på negativ input!
 
/Camia, Divya spa
 

Kommentarer:

1 Maria:

Det var mycke klokt sagt tycker jag. Då blir livet bra mycke bättre.

2 Annelie, Fullblodssekologen:

Ett steg till att bli mer positiv är att dra ner på negativ input.......kloka ord!! Kramar/Annelie

3 Linn:

Håller med! Jag slängde ut min teve just på grund av detta. Nu tittar jag medvetet på nätet på det jag vill se och som jag mår bra av. Visst, man ska inte skärma av sig totalt från omvärlden, men det är en sak att ta del av nyheter från verkligheten, en annan att titta på tortyrfilmer... Jag blir i alla fall påverkad negativt av det.

Svar: Oj, det är ändå rätt så stort steg att slänga ut sin teve (ja, jag hör själv hur löjligt det låter, men teven är som en kär vän). Hur ställde sig din sambo till det beslutet?
Divya Spa

4 Linn:

Jag tenderar att fatta drastiska beslut och genomföra dem ;-)

Detta skedde redan innan sambon kom in i bilden. Det började med att jag hade en liten teve som jag bar in och ut ur en garderob varje gång det var någon jag ville se. Det gjorde att jag inte fastnade framför teven vid program som jag egentligen inte ville se. Efter ett tag hade jag råkat dunka in den i dörrposten så många gånger att den slutade fungera. Det var 2006 och jag bestämde mig för att jag inte skulle köpa någon ny.

Senare samma år träffade jag Peter. Allt bara stämde. Han hade visserligen en teve, men han hade inte tittat på den på flera år. När vi sedan skulle flytta ihop föll det sig naturligt att slänga ut den och inte ha någon teve helt enkelt.

Nu drömmer vi ändå om att skaffa projektor och duk, för film tycker vi om att se då och då, och lite pluttigt blir det allt på våra små bärbara datorer...

5 LissenTo:

Så gör jag också. Tittar ibland inte på nyheter innan jag ska sova. Vill inte känslan av sorligheter ska följa mej i sömnen.

Ha en fin helg. // Lissen

Hittade dej, via Linn

Svar: Vad kul att du lämnade ett avtryck här! Vad klokt av dig, och vill man inte missa nyheterna kan man ju titta på dem lite tidigare under kvällen. Det behöver inte vara det sista man gör, vilket jag ofta gör...
Divya Spa

Kommentera här: