Yoga

Hej!

Idag på Divya njuter vi utav det härliga höstvädret, vi håller också på att förbereda inför nystarten utav yogan som börjar nu på måndag den 3 oktober. Det är våran terapeut Anne som kommer att hålla i den. Här kommer lite information om Anne och hennes yoga:

Jag heter Anne och har haft drömmar och visioner i hela mitt liv ända sen jag va liten...men dessa har ändrats sig under livets gång. För mig har det alltid varit en del i min vardag för att få ny energi eller till att kunna fantisera sig bort för att glömma...glömma svårigheter, stress, ångest, kriser. Men ju äldre jag blev så kände jag hur min drömmar ändrade sig till att jag faktiskt kunde förverkliga dom...att uppnå till att bli något eller göra det jag drömt om länge till att bli en handling.


Jag har arbetat och tagit hand om människor i yrkeslivet i snart 30år, men redan vid 5års ålder så började jag med att jag tog hand om mina tre småsyskon och fortsatte att ta hand om andra runtomkring mig med en stor livsglädje.Jag har haft ofantligt många möten under åren med människor, som har kantats med så många svårigheter och samtidigt med så mycket glädje. Att jag insåg att varje människa är unik med alla sina olika personligheter och oavsett vad dom hade med sig i bagaget så är varje människa speciell..en gåva i detta jordeliv till att finnas till..att finna en ödmjuk respekt till varje liv till att kunna hjälpa på ett enkelt sätt...mina egna erfarenheter och bagage har gjort det  lättare till att förstå.

Min barndom, ungdomstid ända till 2006 präglades av livskriser som ibland kändes vanmäktigt ofattbart att kunna hantera eller hur man skulle överleva... men det fanns mycket glädjestunder också.


Promenader, att ut och cykla eller att åka upp till sjön att simma blev en räddning, då förstod jag inte varför jag fick en sådan själslig frid i kroppen av att vara så  aktiv...men idag förstår jag. När man får en ödmjuk medvetenhet till sin kropp och lär sig att lyssna på sin kropps signaler vad som är bra och våga bejaka sitt inre med ödmjuk respekt...själen.. till att förstå att kropp och själ hör ihop till ett bättre välmående...en upplevelse som jag önskade att många kunde få uppleva.


Jag har ett flertal utbildningar och arbetslivserfarenhet inom handikapp, äldre, barnomsorg och med människor med särskilda behov. Då  kroppskännedom och bemötande med människor i olika faser i sina liv blev en vardag, då jag  coatchade och till att få människor till ett bättre välmående.Till att kunna få dom att se möjligheterna istället för det omöjliga, att våga möta sina vardag och sina rädslor till att  gå vidare i livet...där varje andetag, rörelse i kropp och själ blir till en förening till harmoni och balans...


Min stora riktiga dröm börjar att förverkligas nu...nu när jag är utbildad hälsocoach och arbetar på Divya sen några år tillbaka med alla dess olika behandlingar och möter så ofantligt fantistiska och unika människor. Att hur jag blir tillfrågad om jag vill ha egna yogapass...en dröm blir sann...en ny resa...som jag inte har en aning hur det ska sluta. Jag tänker mycket hur stor erfarenhet jag har av handikappomsorgen då jag andvände mig av det "levande språket"då varje kroppsrörelse till att förmedla till att förstå varandra då det inte fanns något tal. Då jag var tvungen att lära mig till att bemöta, förstå varje rörelse till varje individs behov, känslor och tankar till ett drägligt och värdefullt liv utefter deras förutsättningar. Att få varje individ att bli sedd utefter deras förutsättningar blev en fantastisk upplevelse när man insåg att man lyckats....att läsa av och se varje människas behov och tillmötesgå genom att lyssna, se , tala och när man ser att man nått fram till ett bättre vämående...det är en ofantlig lycka..man inser att man inte är bäst...utan människa med en ödmjuket till livet...man behöver inte va perfekt för att va fulländad och till lags till andra...våga inse sina och möta dina potential att du är unik...du finns här och nu..Nuet...va rädd om den....att våga möta nuet och leva i det med ett öppet sinne..det är livet.

Så nu har jag fått den möjligheten att få skapa ett yogapass utefter mina erfarenheter då jag kommer att ha  full respekt för varje individ.  Jag kommer att utföra varje yogapass med lugna rörelser för ett bättre medvetenhet om  kropp och själ, genom andningsövningar få kontroll till att kunna hantera stress.


Andas är något vi människor gör varje dag hela livet ut...något som vi tar för givet för att leva. Men något som man inte tänker på ...är att hur rätt andning kan påverka våra liv till ett bättre välmående och medvetande. Det får mig att tänka på ...att jag andas in världen..andetag från andra och att jag delar med mig av mina andetag till andra...som andas in min andedräkt i små molekyler....Man kan gå hur djupt som helst för att kunna se, känna och uppleva nuet till att förstå hur hela kroppen..ja allt påverkar vårat medvetande.


Så mina yogapass kommer att formas utefter hur gruppen ser ut och vilket medvetande/öppet sinne det finns..


Inga förkunskaper krävs,kunskapen om sin kropp&själ kommer undan för undan när man börjar känna sig trygg i gruppen och vågar öppna sitt sinne..


. kom i en skön ledig klädsel ,men inte för varm..barfota under passet...

. kom inte hungrig...

. dryck under passet är inget jag rekommenderar..Namaste Anne
Ring 033-105540 för att boka en plats eller maila oss på divyaprana@gmail.com

OBS! endast förbokning, begränsat antal platser.