Kommentarer:
Nä fy vilket otäckt bokomslag! Min pappa är veterinär och prenumererar på veterinärtidningar. En av dem hade som specialitet att ha närbilder på otäcka kvalster, infekterade sår och sånt på framsidan. Pappa la givetvis tidningen på köksbordet. Jag var alltid tvungen att vända på dem eller lägga något över för usch vad jag tyckte att det såg äckligt ut.
Ser att Sabine skrivit om grukmeja här. Vi köpte några rötter på en thai-affär i fredags, 100 g för 12 kr. Det är superfascinerande. Man blir KNALLGUL om fingrarna och tungan. Det ser ut som currygryta ungefär när man borstar tänderna och spottar... Sambon har läst en massa studier kring kurkumin som finns i gurkmeja, tydligen slåss läkemedelsbolagen om att få sälja det som läkemedel. Den sägs ha lika starka antiinflammatoriska egenskaper som läkemedel, hämma "cancerprocesser" i kroppen och de har forskat på det i tio år utan att hitta något dåligt med det. Verkar som att det bara är att käka på, alltså!
HiHi... jag förstår. Kanske får bli till att testa maskrosblad nästa vår. Dom smakar lite "farligt" när dom är så beska.
Gurkmeja är verkligen nyttigt, men då speciellt den färska varan som påminner om ingefära till utseendet. Tycker absolut att du ska äta det mer.
Kram kram
PS. Bokomslaget ser verkligen obehagligt ut så jag förstår att du la en annan bok över. Men jag skulle inte tro att det var en deckare, snarare en bok om kryp. =)